Digital Humanities Lab @ UU zoekt een student-assistent (0,3 fte)

Bij het Digital Humanities Lab van de Universiteit Utrecht werkt een klein, succesvol team van ontwikkelaars voor de onderzoekers van de faculteit geesteswetenschappen. Op dit moment hebben we ruimte voor een student-assistent op tijdelijke basis. We zoeken een getalenteerde master student (T)AI of Informatica die ons huidige team kan komen versterken voor anderhalve dag per week. Je krijgt de kans om je vaardigheden verder te ontwikkelen door mee te werken aan diverse projecten: op het online portfolio van het Lab zijn een aantal voorbeelden gepubliceerd.

Wij vragen:

• Belangstelling voor (geesteswetenschappelijk) onderzoek waarbij gebruik wordt gemaakt van divers bronnenmateriaal;
  • Vaardigheid in programmeren, bij voorkeur in Python;
  • Vaardigheid in gebruik en aanpassen van webapplicaties.

Wij bieden:

• Afwisselend werk in een klein en hecht team en onder goede begeleiding;
  • Werk in het hart van de ontwikkelingen op het gebied van Digital Humanities;
  • Een tijdelijke aanstelling als student-assistent voor de duur van in eerste instantie 6 maanden met een omvang van 0,3 fte;
  • Het salaris is minimaal € 2.110,– en maximaal € 2.462,– bruto per maand bij een fulltime taakomvang (schaal SA, CAO Nederlandse Universiteiten).

Meer informatie over deze vacature bij:
Jill Briggeman, coördinator bedrijfsvoering
j.briggeman@uu.nl

Reageren voor 25 juli 2020: stuur een korte motivatie (max. 250 wd) en curriculum vitae naar j.briggeman@uu.nl.

At the Digital Humanities Lab of Utrecht University, a small, successful team of developers works for the researchers at the Faculty of Humanities. We currently have a vacancy for a student assistant on a temporary basis. The Lab is looking for a talented (research) master student (T) AI or Informatics who can join the current team for one and a half days per week. You will have the opportunity to further develop your skills by participating in various projects: a number of examples can be found at the Lab’s online portfolio.

We ask:

• Interest in (humanities) research using varied source materials;
  • Programming skills, preferably in Python;
  • Skills in the use and customization of web applications;
  • That you are registered at the UU as a (research) Master student.

We offer:

• A challenging and varied job in a small and close team of developers, and under good supervision;
  • An innovative academic environment in the field of Digital Humanities;
  • A temporary appointment as a student assistant for the duration of 6 months initially, with a contract size of 0.3 FTE;
  • The salary ranges between € 2.110,- and € 2.462,- gross per month, based on full-time employment (SA salary scale, Collective Labour Agreement of Dutch Universities).

If you have any queries concerning the vacancy, please contact Jill Briggeman (management coordinator at Faculty of Humanities) through j.briggeman@uu.nl.

Candidates should send a curriculum vitae and a short motivation (max. 250 words) to j.briggeman@uu.nl. The application deadline is 25 July 2020.