24 May 2019
Universiteitsbibliotheek Utrecht Science Park/De Uithof

Help mee bij onderzoek naar vroegmoderne brieven

Eeuwen geleden verliep het contact tussen geleerden vaak via brieven, die met zorg werden geschreven. Aan de Universiteit Utrecht wordt nu onderzocht wie naar elkaar schreven, vanuit welke plaats, waarnaartoe en wanneer. We nodigen u graag uit om te helpen bij het verzamelen van deze gegevens voor dit onderzoek. Kom op vrijdag 24 mei naar de Universiteitsbibliotheek om aan de slag te gaan met de vroegmoderne brieven.

CEMROL
Dirk van Miert (universitair docent vroegmoderne cultuurgeschiedenis) is aanwezig om te vertellen over het project en uit te leggen hoe het digitaliseren werkt. Hij leidt het UU-project CEMROL (Collecting Epistolary Metadata of the Republic of Letters). CEMROL is een crowdsourcingproject waaraan iedereen met belangstelling voor geschiedenis of voor brieven kan meedoen. Het project richt zich op brieven van de 15e tot en met de 18e eeuw met een geleerd karakter. Ervaring is niet nodig.

Aanmelden: via het  aanmeldsysteem