Stage

Marius van der Knaap over zijn onderzoeksstage bij Game Studies

Ik heb stage gelopen bij het Center for the Study of Digital Games and Play van de Universiteit Utrecht. Ik heb daar onderzoek gedaan naar de aard van Game Studies, en naar de verschillende academische disciplines die hier een bijdrage aan leveren. Game Studies is per definitie interdisciplinair en dit gaf mij de kans om meer te leren over de betrokken disciplines. Tegelijk kon ik mijn eigen ervaring, als student in het interdisciplinaire programma Liberal Arts & Sciences, toepassen. Ik heb verscheidene bijeenkomsten van het Graduate Programme Game Studies bijgewoond, meerdere malen met de begeleidende hoogleraar gesproken en erg veel gelezen over Game Studies. Eén van mijn bevindingen is een interessant verschil met betrekking tot de manier waarop diverse universiteiten Game Studies interpreteren. Al met al heb ik, via mijn onderzoek naar de aard van Game Studies, veel opgestoken over het werk dat in dit veld wordt gedaan.